Werknemer in dienst nemen

Wilt u als ondernemer iemand in dienst nemen, dan heeft u verschillende opties: Zelf doen, via payrolling of via een uitzendbureau.

Zelf iemand in dienst nemen

Zelf een werknemer in dienst nemen betekent dat u de juridische werkgever wordt. Dat lijkt een logische keuze maar dat brengt ook een hoop regelwerk (en verantwoordelijkheden) met zich mee, zoals:

 • Registratie bij Belastingdienst als werkgever
 • Bijhouden van een contract-, personeels- en loonadministratie;
 • Inschaling cao, periodieken, reiskostenvergoeding, transitievergoeding;
 • Maandelijks afdragen van premies en loonheffingen;
 • Bijhouden van wet- en regelgeving inzake arbeidsrecht en cao’s;
 • Salarisbetalingen, vakantiegeld, pensioenregeling;
 • Kosten bij ziekte, verzuim en arbeidsongeschiktheid;
 • Zwangerschapsuitkeringen, werknemersverklaringen, loonbeslagen enz.

Daarnaast wordt u als werkgever ook aansprakelijk. Als zaken niet correct zijn geregeld, loopt u kans op boetes en naheffingen. Ook de extra kosten van een accountant (advies, extra administratie, loonstroken maken enz) en verzekeringen worden vaak vergeten in de overweging of het verstandig is om zelf werkgever te worden.

Iemand in dienst nemen NL

Veel ondernemers kiezen er daarom voor om het het werkgeverschap uit te besteden aan NL.  NL neemt dan alle administratie en werkgeversrisico’s voor u uit handen! Alles wordt gewoon van a tot z geregeld. NL werkt met een ALL-IN tarief. In dit tarief zijn alle administratieve en juridische kosten om iemand in dienst te nemen, inbegrepen. Dus geen verassingen achteraf. Ook geen aparte factuur voor vakantiegeld en opgenomen vakantiedagen. U ontvangt alleen een factuur voor de gewerkte uren.

Kosten iemand in dienst nemen

Benieuwd naar de kosten om een nieuwe
medewerker in dienst te nemen?

Iemand in dienst nemen via payrolling

Wij nemen uw werknemer in dienst en lenen deze medewerker uit aan uw bedrijf.  Wij verzorgen verder alles met betrekking tot het werkgeverschap en de salarisverwerking. Dit levert veel voordelen op. U loopt veel minder risico en heeft geen administratieve rompslomp. Bovendien is payrolling goedkoper dan u denkt.

Bovendien weet u zeker dat uw werknemers op de juiste wijze worden ingeschaald en verloond. U hoeft alleen de gewerkte uren door te geven en ontvangt daarvoor een factuur. Als een werknemer ziek wordt ontvangt de medewerker wel ziektegeld maar krijgt u geen factuur. Ook bij betaling van het vakantiegeld ontvangt u geen extra factuur. Kortom, wij nemen de verantwoordelijkheden, risico’s en administratie voor u uit handen. U regelt zelf de werving en selectie. 

Medewerker in dienst nemen via uitzendbureau

U kunt er ook voor kiezen om personeel in dienst te nemen via ons uitzendbureau NL People. Dan krijgen de werknemers een uitzendovereenkomst. Groot voordeel van een uitzendbureau in plaats van payrolling is dat u tot 4 jaar flexibele contracten kunt geven.  U hoeft daardoor veel minder snel een vast contract te geven. Dit is handig voor startende bedrijven, bedrijven met een onzekere orderportefeuille, voor de opvang van piekbelasting of bij vervanging van een zieke werknemer. Dus wanneer u tijdelijk personeel nodig heeft. Want als u een werknemer in dienst neemt via een uitzendbureau kunt u veel makkelijk op -en afschalen. U neemt een werknemer in dienst via een uitzendbureau zolang het nodig is. Heeft u geen werk meer? Dan bent u niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden.

Kosten werknemer in dienst nemen?

Wat zijn de kosten om  via NL werknemers in dienst te nemen? Deze kosten hangen voornamelijk af van:

 • het bruto uurloon van de werknemer
 • het soort arbeidscontract
 • of de werknemer recht heeft op pensioen

Wilt u weten wat een werknemer in dienst nemen voor u kost? Wij sturen u graag binnen 1 werkdag een offerte waarin wij precies uitleggen wat de kosten zijn en welke zaken allemaal zijn inbegrepen.

NL Payroll zekerheden

 

 Laagste prijsgarantie

 100% paperless

 Kapitaalkrachtig

 Vaste contactpersoon

 

Goedkope payroll