fbpx

Werknemer in dienst nemen

Een werknemer in dienst nemen doet zich voor als u een nieuw bedrijf start of als de zaken zo goed lopen dat u uitbreiding nodig heeft. Maar als u een werknemer zelf in dienst neemt, betekent dit ook dat u de juridische werkgever wordt. En dat brengt een hoop regelwerk (en verantwoordelijkheid) met zich mee. 

U zal zich bijvoorbeeld als werkgever moeten registreren bij de Belastingdienst, een loonadministratie gaan bijhouden, premies en loonheffingen afdragen, salarissen en reiskosten betalen en zorgen dat de werknemers elke maand hun loonstrook ontvangen. U krijgt ook verantwoordelijkheden zoals de juiste cao en inschaling bepalen, periodieken toepassen, wetten en regels die zijn gewijzigd toepassen, pensioenregeling, inhouden voor vakantiegeld, verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid, zwangerschapsuitkeringen, werknemersverklaringen, loonbeslagen enz. enz.

Daarnaast wordt u als werkgever ook aansprakelijk. Als zaken niet correct zijn geregeld, loopt u kans op boetes en naheffingen. Ook de extra kosten van een accountant (advies, extra administratie, loonstroken maken enz) worden vaak vergeten in de overweging of het verstandig is om zelf werkgever te worden.

Werkgeverschap uitbesteden via payrolling

Veel ondernemers kiezen er daarom voor om niet zelf een werknemer in dienst te nemen, maar om het het werkgeverschap uit te besteden. Wij nemen dan uw werknemer in dienst en lenen deze medewerker uit aan uw bedrijf.  Dit levert veel voordelen op. Hierdoor heeft u veel minder risico en administratieve rompslomp. Bovendien is payrolling goedkoper dan u denkt.

Bovendien weet u zeker dat uw werknemers op de juiste wijze worden ingeschaald en verloond. U hoeft alleen de gewerkte uren door te geven en ontvangt daarvoor een factuur. Als een werknemer ziek wordt ontvangt de medewerker wel ziektegeld maar krijgt u geen factuur. Ook bij betaling van het vakantiegeld ontvangt u geen extra factuur. Wij nemen de verantwoordelijkheden, risico’s en administratie voor u uit handen

Werknemer in dienst nemen via uitzendbureau

U kunt er ook voor kiezen om personeel in dienst te nemen via ons uitzendbureau NL People. Dan krijgen de werknemers een uitzendovereenkomst. Groot voordeel van het samenwerken met een uitzendbureau in plaats van een payrollbedrijf is dat u tot 5,5 jaar flexibele contracten kunt geven. 

Werknemer in dienst nemen via ons uitzendbureau is vooral aan te raden als u nog onzeker bent of uw omzet de komende jaren gelijk blijft of groeit. Of voor de opvang van piekbelasting. Dus wanneer u tijdelijk personeel nodig heeft. Want als u een werknemer in dienst neemt via een uitzendbureau kunt u veel makkelijk op -en afschalen. 

U neemt een werknemer in dienst via een uitzendbureau zolang het nodig is. Heeft u geen werk meer? Dan bent u niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden.

Wat kost een werknemer in dienst nemen?

Wat zijn de kosten om  via NL werknemers in dienst te nemen? Deze kosten hangen voornamelijk af van:

  • het bruto uurloon van de werknemer
  • het soort arbeidscontract
  • of de werknemer recht heeft op pensioen

Wilt u weten wat een werknemer in dienst nemen voor u kost? Wij sturen u graag binnen 1 werkdag een offerte waarin wij precies uitleggen wat de kosten zijn en welke zaken allemaal zijn inbegrepen.

NL Payroll zekerheden

 

 Laagste prijsgarantie

 100% paperless

 Kapitaalkrachtig

 Vaste contactpersoon

 

Goedkope payroll