Personeel in dienst nemen

Wanneer u als ondernemer besluit om personeel in dienst te nemen kunt u dit uiteraard zelf doen. U wordt dan wel werkgever met alle risico’s en verantwoordelijkheden die daarbij horen zoals:

  • U moet zich aanmelden bij de belastingdienst als werkgever.
  • U moet zich gaan verdiepen in cao’s, wet -en regelgeving en arbeidscontracten.
  • U moet een loonadministratie gaan bijhouden en stipt salarissen en werkgeverslasten betalen
  • U moet in mei vakantiegeld gaan betalen en de loonheffing daarover moet u in juni betalen. Wellicht moet u sparen zodat er dan ook voldoende geld op uw rekening staat.
  • U zult verzekeringen moeten afsluiten
  • Wanneer iemand langdurig ziek wordt of (deels) arbeidsongeschikt moet u het salaris wel maximaal 2 jaar blijven doorbetalen.

U kunt er ook voor kiezen om het werkgeverschap uit te besteden. Wij zullen dan uw personeel in dienst nemen en lenen dit vervolgens weer aan u uit. U hoeft alleen de gewerkte uren door te geven en ontvangt daarvoor een factuur. Wij nemen de verantwoordelijkheden en risico’s voor u uit handen

Kan ik personeel in loondienst nemen als eenmanszaak?

Jazeker. De term eenmanszaak is slechts een ondernemingsvorm die u kiest bij inschrijving van uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Een eenmanszaak kan gewoon meerdere mensen in dienst nemen. Geen enkel probleem.

Personeel in dienst nemen via uitzendbureau

U kunt er ook voor kiezen om werknemers in dienst te nemen via ons uitzendbureau NL People. Dan krijgen uw medewerkers een uitzendovereenkomst waardoor u tot 5,5 jaar flexibele contracten kunt geven. 

Deze flexibiliteit is vooral handig als u nog onzeker bent of uw omzet de komende tijd gelijk blijft of groeit. Of als u voor een bepaalde periode tijdelijk personeel nodig hebt, kan het inhuren van een uitzendkracht een aantrekkelijke optie zijn. Met uitzendovereenkomsten kunt u sneller op -en afschalen als dat nodig is. Een van de voordelen van het inhuren van een uitzendkracht is dat u geen loon hoeft door te betalen bij ziekte.

Maar de belangrijkste reden om uitzendkrachten in te huren is flexibiliteit. U huurt de werknemer zolang in als nodig is. Is er geen werk meer te doen, dan bent u niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden.

U betaalt dus alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Mocht de werknemer niet bevallen, dan kunt u zonder problemen per direct afscheid van elkaar nemen.

Kosten personeel in loondienst nemen

Wat kost het om via NL uw personeel in dienst te nemen? De kosten om iemand in dienst te nemen hangen af van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld :

  • Bruto uurloon van de werknemer
  • Soort arbeidscontract
  • Of de werknemer recht heeft op pensioen

Wij sturen u graag binnen 1 werkdag een offerte waarin wij precies uitleggen wat de kosten zijn om via NL uw personeel in dienst te nemen en welke zaken allemaal zijn inbegrepen.

NL Payroll zekerheden

 

 Laagste prijsgarantie

 100% paperless

 Kapitaalkrachtig

 Vaste contactpersoon

 

Goedkope payroll