Wat is payroll?

Inhoud:

Wat betekent payrolling?
Wat betekent een payrollconstructie?
Voordelen payroll voor ondernemers
Voordelen payroll voor werknemers
Wat kost payroll?

Sommige mensen vragen het zich af: Wat is payroll nou eigenlijk? In dit artikel leggen wij dat uit, zodat u precies weet hoe een payrollconstructie eruitziet. U komt ook te weten wat de voordelen zijn van payrollen voor zowel de werkgever als de werknemer. En we geven een antwoord op de vraag: Wat kost payroll?

Wat betekent payrolling?

Bij payrolling wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever van uw werknemers. Zij komen op de loonlijst (in het Engels: payroll) van het payrollbedrijf te staan. Het payroll bedrijf zorgt voor alle administratieve, financiële en juridische werkgeverszaken. Dit is inclusief de risico’s met betrekking tot het werkgeverschap.

Wat moet u als ondernemer nog doen?

Als u werknemers bij ons op de payroll zet, hoeft u zich niet meer bezig te houden met uw personeels- en salarisadministratie. Het enige waar u met payrollen als ondernemer nog verantwoordelijk voor bent, is  de werving & selectie en aansturing van de werknemers. Hierin verschilt een payrollbedrijf met een uitzendbureau. Tevens bent u ook degene die bepaalt wat een werknemer gaat verdienen (conform cao), de functionerings- en beoordelingsgesprekken met uw werknemers voert en beslist of contracten worden verlengd of niet.

Wat betekent een payrollconstructie?

Bij een payrollconstructie treden de werknemers van uw bedrijf op papier dus in dienst bij de payrollorganisatie. Deze leent de medewerkers vervolgens weer exclusief uit aan u, de inlener. Dit wordt de payrollconstructie genoemd. Door middel van een payrollconstructie besteedt een ondernemer de juridische en administratieve zaken van het werkgeverschap uit aan het payrollbedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld taken als: de salarisadministratie en salarisbetalingen, afdracht van sociale premies, contractbeheer, juiste toepassing van de cao en pensioenen.

Wilt u weten wat payroll kost?

Wat kost een medewerker?

 
Betekenis van payroll
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (130 votes, average: 4,84 out of 5)
Laden...

Voordelen payroll voor ondernemers

U de lusten, wij de lasten!

 • Geen administratieve rompslomp
  U hoeft zelf geen salarisadministratie te voeren. U hoeft alleen de gewerkte uren van de medewerker door te geven en ontvangt periodiek een factuur. De rest regelt NL Payroll.
 • Geen werkgeversrisico’s
  U loopt als ondernemer geen werkgeversrisico’s meer wanneer u het werkgeverschap en de personeelsadministratie laat doen door NL Payroll. Ook niet bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Die risico’s nemen wij van u over. 
 • Géén factuur bij vakantie, ziekte en feestdagen
  Ja u leest het goed. Bij vakantie, feestdagen of ziekte krijgt u géén factuur maar de medewerker ontvangt wel salaris of ziektegeld. 
 • Snel iemand in dienst nemen
  U kunt binnen 1 werkdag een medewerker in dienst nemen via NL Payroll
 • Kostenbesparend
  Payrollen is in veel gevallen goedkoper dan werknemers direct in dienst te nemen en zelf alles te regelen. Kortom: bij payroll heeft u alleen de lusten en niet de lasten. Zo simpel is het!

Voordelen payroll voor werknemers

Betrouwbaar en deskundig werkgeverschap

 • Betrouwbare partner
  NL Payroll is een solide, betrouwbare partij die de wet -en regelgeving naleeft.*)
 • Stipte betaling salaris
  NL Payroll werknemers worden altijd stipt betaald en ontvangen op tijd hun loonstrook en jaaropgaven.
 • Deskundige helpdesk
  Payrollkrachten kunnen voor vragen omtrent contracten, loonstroken, salarisbetaling en pensioen terecht bij de deskundige helpdesk van NL Payroll
 • Alles van a tot z goed geregeld
  Ga je bij een bedrijf werken op basis van een payrollcontract, dan is het handig om te weten dat je betaald wordt volgens de cao van de inlener. Je moet dus hetzelfde verdienen als werknemers die direct in dienst zijn bij de inlener. Denk hierbij aan zaken zoals:
  • Salaris, loonsverhogingen en periodieken;
  • Vergoedingen zoals bijvoorbeeld reiskosten;
  • Opbouw van ATV en ADV dagen;
  • Toeslagen voor overwerk en/of onregelmatige uren.

Wat kost payroll?

Hoe wij payrollkosten berekenen

NL Payroll berekent zijn payroll kosten door het afgesproken brutoloon te vermenigvuldigen met een omrekenfactor. De hoogte van deze omrekenfactor is afhankelijk van het aantal uren die een werknemer werkt, de hoogte van zijn brutoloon en de CAO die op de werknemer van toepassing is.

NL Payroll bespaart u kosten!

De kosten van een payrollbedrijf zijn goedkoper dan wanneer u zelf uw personeelsadministratie in handen houdt. Dat komt doordat u profiteert van onze schaalvoordelen. Door uw werknemers bij ons op de loonlijst te laten zetten, heeft u geen kosten meer van de salarisadministratie, verzuimverzekering, premies voor pensioen en de kosten die u maakt wanneer u beroep doet op uw accountant.

Vraag nu uw offerte aan

Nu u weet wat payrolling is en wat de voordelen van een payroll constructie zijn, wilt u er vast en zeker mee aan de slag. U kunt hier een offerte aanvragen. Indien u vragen heeft, kunt u ze hier stellen.

ALL-IN payrolltarief

Wij werken altijd met een ALL-IN payroll tarief. In dit tarief zitten eigenlijk alle payroll kosten INBEGREPEN die komen kijken als iemand in loondienst werkt. U ontvangt dus geen aparte factuur voor vakantiegeld en opgenomen vakantiedagen!

Bij het ALL-IN payroll tarief zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Brutoloon van de medewerker
 • Alle werkgeverslasten
 • Het opzij leggen van vakantiegeld
 • Het reserveren van vakantiedagen
 • Reserveringen ATV, feestdagen en bijzonder verlof
 • Afdracht pensioenpremie
 • Complete salarisadministratie
 • Servicedesk voor de payrollkracht