fbpx

Wat is payroll?

Betekenis van payroll constructie

Sommige mensen vragen het zich af: Wat is payroll nou eigenlijk? In dit artikel leggen wij dat uit, zodat u precies weet hoe een payroll constructie eruitziet. U komt ook te weten wat de voordelen van zo’n constructie zijn voor zowel de werkgever als de werknemer.

Wat is payroll precies?

Bij payroll wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever van uw werknemers. Zij komen dan op de loonlijst (in het Engels: payroll) van het payrollbedrijf te staan. Het payroll bedrijf zorgt voor alle administratieve, financiële en juridische werkgeverszaken. Dit is inclusief de risico’s met betrekking tot het werkgeverschap.

Wat moet u als ondernemer nog doen?

Als u uw werknemers bij ons op de payroll zet, hoeft u zich niet meer bezig te houden met uw personeelsadministratie. Het enige waar u als ondernemer nog verantwoordelijk voor bent, is  de werving & selectie en aansturing van de werknemers. Hierin verschilt een payrollbedrijf met een uitzendbureau. Tevens bent u ook degene die bepaalt wat een werknemer gaat verdienen (conform cao), de functionerings- en beoordelingsgesprekken met uw werknemers voert en beslist of contracten worden verlengd of niet.

Wat betekent een payroll constructie?

Bij een payroll constructie treden de werknemers van uw bedrijf op papier dus in dienst bij de payrollorganisatie. Deze leent de medewerkers vervolgens weer exclusief uit aan u, de inlener. Dit wordt de payroll constructie genoemd. Via een payroll constructie besteedt de inlener de juridische en administratieve zaken van het werkgeverschap uit aan het payrollbedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld taken als: de salarisadministratie en salarisbetalingen, afdracht van sociale premies, contractbeheer, juiste toepassing van de cao en pensioenen.

Taken die NL Payroll van u als werkgever overneemt

Hieronder staat precies omschreven welke taken NL Payroll van u als werkgever overneemt, als u besluit om uw werknemers bij ons op de loonlijst te zetten.

Wij zorgen voor:

  • het juridische werkgeverschap
  • het correct en op tijd uitbetalen van lonen
  • de arbeidscontracten en loonadministratie
  • de loonstrookjes
  • de administratie van ziek- en betermeldingen
  • de registratie van de gewerkte uren
  • reservering van het vakantiegeld
  • de jaaropgave
  • de betaling van de loonheffingen en sociale premies

De voordelen voor u als ondernemer

Een groot voordeel van het werken met een payroll constructie is dat u als ondernemer niet zelf de juridische werkgever bent want een groot voordeel van een payroll constructie is dat NL Payroll de werkgeversrisico’s overneemt. U hoeft zich dus niet bezig te houden met een personeelsadministratie. De tijd die u hiermee bespaart kunt u nu besteden aan andere belangrijke zaken op de werkvloer.

Géén factuur bij vakantie, ziekte en feestdagen

U loopt als ondernemer zelf geen werkgeversrisico’s en ontvangt alleen een factuur voor de afgesproken uren van uw medewerkers. Bij vakantie, feestdagen of ziekte krijgt u dus géén factuur. Kortom: bij een payroll heeft u alleen de lusten en niet de lasten. Zo simpel is het!

Voordelen van payroll voor werknemers

Nu u weet wat payroll is, kunt u zich vast ook voorstellen dat deze constructie niet alleen voor u voordelig is. Voor werknemers kan het namelijk erg fijn om bij een payrollbedrijf op de loonlijst te staan. Werknemers zijn er dan namelijk van verzekerd dat ze altijd keurig op tijd en conform de juiste cao worden uitbetaald.

Vraag nu uw offerte aan

Nu u weet wat payroll is en wat de voordelen van een payroll constructie zijn, wilt u er vast en zeker mee aan de slag. U kunt hier een offerte aanvragen. Indien u vragen heeft, kunt u ze hier stellen.

Wat kost een medewerker?

 
Betekenis van payroll
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (129 votes, average: 4,84 out of 5)
Laden...