fbpx

Nulurencontract

Iemand in dienst nemen maar alleen laten werken wanneer dat echt nodig is. Dat is de basis van een “nul uren contract” of “oproepcontract”.  Is er geen werk, dan hoeft u de werknemers niet in te zetten en in de meeste gevallen ook niet te betalen. Is er daarentegen veel werk, dan laat u alle werknemers komen en betaalt u ze voor de gewerkte uren.

Nadelen van een nulurencontract

Een nulurencontract of oproepcontract is echter een contractvorm waarbij u zelf werkgever bent. En dat brengt risico’s met zich mee:

  • Als de werknemer na 3 maanden een bestendig arbeidspatroon heeft, moet u altijd een vast aantal uren uitbetalen.
  • Risico op ontstaan vaste arbeidsovereenkomst.
  • Loondoorbetaling bij ziekte (na 3 maanden bestendig arbeidspatroon).

Beter alternatief: een uitzendcontract

Vanwege bovenstaande risico’s kiezen veel ondernemerns daarom voor uitzenden. U betaalt alleen voor de uren dat een werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt. U loopt ook geen werkgeversrisico want bij ziekte en vakantie ontvangt u géén factuur! NL biedt via NL People ook uitzendcontracten aan.

Voordelen

Doordat u langer flexibele contracten kunt aanbieden bent u bij ons het goedkoopst uit. Maar er zijn meer redenen om voor ons te kiezen: Alle werkgeverszaken worden gewoon goed geregeld.

NL zorgt voor stipte salarisbetalingen en houdt precies bij wanneer er wijzigingen zijn in de wetgeving of de cao. NL verzorgt voor u de fiscale, administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Goedkoop en efficiënt. Dat scheelt u veel tijd. Tijd die u kunt besteden aan uw onderneming

Bovendien behoudt u zelf alle controle. Bij payrolling kiest u altijd zelf uw werknemers. U bepaalt zelf tegen welke arbeidsvoorwaarden u personeel aanneemt. U bepaalt of een contract moet worden verlengd of niet.

 

Uitzenden in plaats van nulurencontract?

Bij NL bewijzen we graag dat het aantrekkelijker is om het werkgeverschap uit te besteden dan zelf iemand in dienst te nemen. Bent u nieuwsgierig naar onze tarieven? Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt binnen 1 werkdag een helder voorstel en ontdekt u veel geld en zorgen kan besparen.

 

NL Payroll zekerheden

 

 Laagste prijsgarantie

 100% paperless

 Kapitaalkrachtig

 Vaste contactpersoon

 

Goedkope payroll