Iemand aannemen

Stel je wilt personeel in dienst nemen. Omdat je net bent gestart als ondernemer of omdat je het zo druk hebt dat uitbreiding van personeel noodzakelijk is. Of het nu gaat om je eerste werknemer aannemen, vervanging van personeel of om verdere uitbreiding van je team, je wilt wel dat alles gewoon goed is geregeld. 

Kan je personeel in dienst nemen als eenmanszaak?

Run je je bedrijf als eenmanszaak? In dat geval kun je nog steeds personeel inhuren. De term “eenmanszaak” verwijst naar de juridische structuur van het bedrijf en niet naar het aantal mensen dat het in dienst heeft. Als je een eenmanszaak hebt en je wilt werknemers aannemen, dan hoef je daarvoor je rechtsvorm niet aan te passen. Gaat 

Zelf personeel aannemen of werkgeverschap uitbesteden?

Ga je iemand aannemen en zelf het werkgeverschap doen, dan betekent dit dat je verantwoordelijk wordt voor een boel werkgeverszaken, zoals:

  • Bijhouden van een personeels- en loonadministratie;
  • Inschaling cao, periodieken, reiskostenvergoeding, transitievergoeding;
  • Maandelijks afdragen van premies en loonheffingen;
  • Bijhouden wet- en regelgeving van arbeidsrecht;
  • Salarisbetalingen, vakantiegeld, pensioenregeling;
  • Kosten bij ziekte, verzuim en arbeidsongeschiktheid;

Daarom kiezen de meeste ondernemers, zeker in het begin wanneer ze hun eerste personeel in dienst nemen, om het werkgeverschap uit te besteden. Dit kan op verschillende manieren.

Kosten personeel aannemen

Wil je weten wat de kosten zijn van personeel aannemen via NL?

Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan!

Iemand aannemen middels payrolling

Je kan personeel aannemen via een payrollbedrijf. De werknemer komt in dienst bij het payrollbedrijf en wordt aan jouw onderneming uitgeleend. Het payrollbedrijf wordt dus de juridisch werkgever en regelt alle zaken zoals contracten, salarisbetalingen, loonstroken, administratie enz. Dat biedt rust en zekerheid. Je kunt ook financiële risico’s rondom ziekte uitsluitenPayrolling is zeer geschikt (en vaak goedkoper) voor kleine ondernemers met minder dan 10 werknemers.

Personeel in dienst nemen via uitzendbureau

Heb Je vooral tijdelijk extra personeel nodig of heb je behoefte aan flexibel personeel? Dan is het beter om iemand aan te nemen via ons uitzendbureau NL People. je hebt dan de mogelijkheid tot maximaal 4 jaar flexibele contracten te geven in plaats van 3 contracten. Ook wanneer je iemand gaat aannemen via NL People weet je zeker dat de medewerkers in dienst komen van een betrouwbare werkgever. NL People is namelijk ABU-lid en NEN gecertificeerd. Bovendien krijgt je geen factuur bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of bij de betaling van het vakantiegeld. Je kan ook een werknemer eerst aannemen via een uitzendcontract en deze later overnemen.

Kosten personeel aannemen

Wat kost het als om via NL personeel aan te nemen? De kosten hangen voornamelijk af van:

  • het bruto-uurloon van de werknemer (dit is weer afhankelijk van functie, ervaring, cao enz)
  • het soort arbeidscontract;
  • of de werknemer recht heeft op pensioen.

Wil je iemand aannemen en weten wat je dat gaat kosten? Wij sturen je graag binnen 1 werkdag een offerte waarin wij precies uitleggen wat de kosten zijn en welke zaken allemaal zijn inbegrepen.

NL Payroll zekerheden

 

 Laagste prijsgarantie

 100% paperless

 Kapitaalkrachtig

 Vaste contactpersoon

 

Goedkope payroll